Modificare limita de varsta

Pe 1 Iunie, Mensa Romania își deschide porțile în fața copiilor inteligenți!

Mensa România, afiliată Mensa International, reduce vârsta minimă pentru acceptarea de noi membri de la 11 la 9 ani. Prin reducerea baremului de vârstă, MENSA România își dorește să atragă cât mai mulți dintre copiii supradotați din România în rândurile Mensa Gifted Youth, comunitatea școlarilor cu inteligență înaltă, unde cei cu capacități intelectuale și aptitudini deosebite pot interacționa între ei.

La ora actuală, Mensa Romania recrutează membri prin testări proprii, administrate și organizate după regulile stabilite de Mensa International. Testarea Mensa este de tipul matrici progresive Raven, versiune destinată pentru evaluarea inteligenței persoanelor cu vârsta de peste 11 ani.

În vederea atragerii copiilor din segmentul de vârstă 9-11 ani, Consiliul Director Mensa România a decis acceptarea în organizație de membri minori și în baza testării WISC IV, susținute sub supravegherea unui psiholog autorizat. Condiția de eligibilitate este cea prevăzută în Statutul Mensa: scorul IQ obținut să-l plaseze între cei mai inteligenți 2% din populație.

Scala de inteligență WISC – ediția a IV-a este un instrument clinic de evaluare a abilitaților cognitive pentru copii cu vârste între 6 și 16 ani. Metoda WISC IV a fost tradusă și adaptată în România de un colectiv de experți în domeniul evaluării psihologice și a psihodiagnosticului.

7 Raspunsuri la Modificare limita de varsta

 1. Emilia Milutinovici spune:

  Buna ziua!

  Am un baiat de 14 ani, pe care il cheama Stefan. In ultimul timp i s-a recomandat de catre unii dintre profesorii lui sa faca un test Mensa.
  De abia acum ne-am interesat de acest lucru. Pentru ca am vazut ca ultima testare in Bucuresti a fost la mijlocul lunii iunie, va rog sa imi spuneti daca anul acesta se mai organizeaza astfel de testari.

  Va multumesc,

  Emilia Milutinovici

  • larry spune:

   Cu certitudine vor fi organizate noi testari in Bucuresti in acest an. Pentru informatii la zi, urmariti noutatile de pe site sau de pe pagina de facebook.

 2. Emilia Milutinovici spune:

  Multumesc.

 3. Chelu Adriana spune:

  Buna ziua. Baietelul meu de 6 ani si jumatate a obtinut in urma evaluarii cognitive – testare WISC IV un IQ total 152. Psihologul ne-a sfatuit sa va contactam in vederea inscrierii copilului in MENSA.

 4. sitaru spune:

  Buna ziua, nu reusesc sa gasesc nici un telefon sau o adresa de email pe siteul Mensa, vreau sa imi inscriu copilul la dvs si nu stiu unde trimit rezultatul WISC, etc. Va rog frumos trimiteti un contact, multumesc, d.sitaru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Găzduit de Voxline Communication