• Mensa este o societate fondată în Oxford, Marea Britanie, în 1946, cu scopul de a identifica și pune în legătură oameni cu un coeficient foarte înalt de inteligență.

Acasă » NOTĂ DE INFORMARE CU PRIVIRE LA PRELUCRAREA DATELOR PERSONALE

NOTĂ DE INFORMARE CU PRIVIRE LA PRELUCRAREA DATELOR PERSONALE

Asociatia Mens Mensis Mensa, cu sediul in Bucuresti , CIF : 34170190, reprezentata prin Presedinte: Caus Vasile Aurel, denumita in continuare Asociatia vă aduce la cunoștință următoarele:

 1. Respectăm dispozițiile legale privitoare la protecția datelor cu caracter personal și punem în aplicare măsuri tehnice și organizatorice de protejare a tuturor operațiunilor privitoare în mod direct sau indirect la datele cu caracter personal, care previn prelucrările neautorizate sau ilegale, precum și pierderile sau distrugerile accidentale sau ilegale.
 2. Prelucrăm numele și prenumele dumneavoastră, data nasterii, codul numeric personal, adresa de email furnizata la inscriere si numarul de telefon, pentru:
 • îndeplinirea obligațiilor instituite de lege în sarcina ONG-urilor;
 • îndeplinirea obligațiilor fiscale si administrative legate de platile efectuate de catre dumneavoastra;
 • îndeplinirea obligației noastre de pastrare a evidenței membrilor, conform Constitutiei Mensa International si Statutului Mensa Romania;
 • îndeplinirea obligației noastre de punere si mentinere in legatura a membrilor, conform Constitutiei Mensa International si Statutului Mensa Romania;
 • îndeplinirea obligației noastre de intocmire si pastrare a listei membrilor, lista care va fi accesibila tuturor Membrilor organizatiei, prin acces securizat cu user si parola;
 • îndeplinirea obligației noastre de a transmite buletine de vot tuturor membrilor, conform principiului egalitatii in drepturi si obligatii acordat fiecarui membru;
 • informarea membrilor cu privire la evenimentele in desfasurare, a noutatilor si a oricaror informatii care tin de functionarea organizatiei.
 • Inscrierea in Grupurile Oficiale Mensa Romania si ale organizatiilor locale, in grupurile SIG Mensa de pe Facebook, Twitter, Pbworks.
 • Inscrierea in concursuri pentru pozitiile din cadrul Mensa ;
 • Stergerea datelor din listele publice si grupurile de discutii si pastrarea acestora in listele secrete, la momentul incheierii membershipului din oricare dintre urmatoarele motive : ca urmare a solicitarii voluntare transmise de catre membru ; la momentul expirarii cotizatiei ; ca urmare a unei sanctiuni de excludere din organizatie ; in momentul transferului catre o alta organizatie Mensa etc.

Aceste date vor fi păstrate conform obligatiilor ce ne revin in conformitate cu statutul Mensa Romania si ASIE, pe o perioada de 99 de ani.

 1. Prelucrăm datele cuprinse în solicitările, informările si corespondenta dumneavoastră către noi și datele terților cuprinse în înscrisurile pe care ni le aduceți la cunoștință, pentru:
 • îndeplinirea obligațiilor fiscale si administrative legate de platile efectuate de catre dumneavoastra;
 • îndeplinirea obligației noastre de a procesa buletinele de vot ale tuturor membrilor, conform principiului egalitatii in drepturi si obligatii acordat fiecarui membru;
 • îndeplinirea obligației noastre de punere si mentinere in legatura a membrilor, conform Constitutiei Mensa International si Statutului Mensa Romania;
 • executarea obligatiilor Asociatiei fata de dumneavoastra, referindu-se (insa fara limitare) la: efectuare rezervari in cadrul evenimentelor organizate de catre Mens Mensis Mensa; transmitere informari catre parintii copiilor mensani;
 • indeplinirea obligatiilor comerciale fata de dumneavoastra;
 • îndeplinirea obligațiilor fiscale legate de plata serviciilor prestate catre dvs.;
 • transmiterea corespondentei fizice (de ex.carduri, premii, comenzi din magazinul online etc.)
 • publicarea de informatii in presa in interiorul si in exteriorul Mensa

Aceste date vor fi păstrate pe durata ținerii evidențelor noastre, insa nu mai mult de 99 de ani, conform obligatiilor ce ne revin in temeiul legislatiei care ni aplica, a Statutului Mensa Romania si a Constitutiei Mensa International.

 1. Comunicam datele dumneavoastra catre terti in urmatoarele situatii :
 • catre prestatorii de servicii turistice, alimentatie si de agrement – hoteluri, agentii de turism, restaurante, sali de jocuri, in vederea executarii obligatiilor ce ne revin ca urmare a solicitarilor si platilor efectuate de catre dumneavoastra
 • catre prestatorii de servicii publicitare, in vederea emiterii de carduri, materiale personalizate pentru membri, premii etc.
 • catre prestatorii de servicii postale si de curierat, pentru transmiterea corespondentei fizice (de ex.carduri, premii etc.)
 • catre presa, in scopul promovarii membrilor si a inteligentei umane
 1. Utilizăm mijloace tehnice pentru stocarea datelor în condiții de securitate. Nu prelucrăm date în scopuri secundare incompatibile cu scopurile pentru care le-am colectat.
 2. Respectăm și asigurăm în mod strict confidentialitatea datelor dumneavoastra. Nu dezvăluim datele decât pentru realizarea intereselor dumneavoastră, ale asociatiei sau îndeplinirea obligațiilor legale.
 3. Nu intervenim in nicun fel asupra datelor dumneavoastra personale, fara cererea expresa primita prin orice mijloc care permite identificarea solicitantului.
 4. Revizuim periodic datele colectate, analizând în ce măsură păstrarea lor este necesară scopurilor menționate, intereselor dumneavoastră legitime, intereselor legitime ale asociatiei sau îndeplinirii obligațiilor legale de către noi. Datele care nu mai sunt necesare vor fi șterse.
 5. Beneficiați de dreptul de acces, intervenție, rectificare și portare cu privire la datele pe care ni le furnizați. Menționăm că intervenția asupra datelor pe care ni le-ați furnizat poate fi de natură să împiedice executarea obligatiei Asociatiei fata de dumneavoastră. În acest caz suntem exonerati de orice raspundere.
 6. In cazul in care nu mai doriti sa fiti membru si doriti sa fiti sters din listele publice, precum si din grupurile de socializare si informare, va rugam sa ne transiteti solicitarea dumneavoastra la adresa : gdpr@mensaromania.ro. In aceasta situatie, datele dumneavoastra vor fi pastrate in evidentele Mens Mensis Mensa pana la finalul celor 99 de ani, vor putea fi accesate strict de membrii din pozitiile oficiale ale Mensa, fara a fi destainuite sub nicio forma tertilor.
 7. Va informam ca, o data ce v-ati inscris la o testare, urmatoarele date vor fi pastrate in listele secrete ale Mensa pentru o perioada de 99 ani, indiferent de rezultatul testarii, conform conditiilor impuse de Statutul Mensa Romania si Constitutia Mensa International : nume, prenume, data nasterii, CNP si adresa de email.

Listele secrete sunt acele liste pe care conducerea Mensa le pastreaza in vederea urmaririi participarii la testari si a eligibilitatii/neeligibilitatii participantilor, si care pot fi accesate strict de catre conducerea Mensa, fara a fi dezvaluite membrilor, furnizorilor sau tertilor.

Vă invităm să ne aduceți la cunoștință solicitările dumneavoastră, în orice modalitate care asigura dovada identitatii solicitantului și solicitarea lui, la adresa de mail: gdpr@mensaromania.ro. Vă vom răspunde neîntârziat. Dacă sunteți nemulțumit, aveți posibilitatea să vă adresați Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.