• Mensa este o societate fondată în Oxford, Marea Britanie, în 1946, cu scopul de a identifica și pune în legătură oameni cu un coeficient foarte înalt de inteligență.

Acasă » Testari Mensa » Testări individuale

Testări individuale

Începând cu luna ianuarie 2017, Mensa România facilitează accesul publicului la testarea IQ printr-o ofertă în premieră: testarea individuală.
Aceasta este destinată celor care vor să își testeze inteligența, dar nu pot sau nu doresc să participe la sesiunile publice de testare.
Deocamdată acest tip de testare este oferită numai în București, Iași, Oradea și Alba Iulia.
Taxa de testare este de 200 RON.
Înscrierea la testarea individuală se face printr-un mail către secretar(at)mensaromania.ro. După înscriere, candidații vor fi contactați de responsabilul de testări pentru stabilirea detaliilor și programarea la examinare.
Testul IQ și condițiile de testare sunt identice cu cele de la sesiunile publice de testare. Adulții (vârsta peste 16 ani) au de răspuns la 45 de întrebări în 20 de minute, iar copiii (11-16 ani) sunt testați cu un set de 25 de întrebări, la care trebuie să răspundă în 15 minute. Întrebările sunt de tip „culture fair”, bazate pe imagini, nu pe cunoștințe de specialitate.
Rezultatele testării vor fi comunicate într-un termen de 2-6 săptămâni. Candidații declarați eligibili (obțin un scor care să-i plaseze între cei mai inteligenți 2% din populație) vor primi invitația de a se înscrie în Mensa România.
Vă așteptăm.