• Mensa este o societate fondată în Oxford, Marea Britanie, în 1946, cu scopul de a identifica și pune în legătură oameni cu un coeficient foarte înalt de inteligență.

Acasă » Beneficii

Beneficii

Mensa este în primul rând o organizație voluntară orientată spre satisfacerea nevoilor intelectuale ale membrilor săi. Aceștia au deseori opinii și interese foarte variate – de aceea, în fiecare filială națională există așa-numitele SIGs (Special Interest Groups), care reunesc membrii cu interese similare.
Orice membru este liber să intre într-un astfel de grup sau chiar să fondeze unul nou. Se editeaza reviste periodice în care fiecare membru poate să îsi expună propriile opinii, sa propună diverse jocuri logice etc.
Pe lângă partea serioasă de cercetări în domeniul inteligenței, un accent deosebit este pus pe partea socială. Se organizeaza numeroase petreceri, reuniuni informale si excursii pentru a încuraja membrii să intre în contact; de asemenea, există un serviciu SIGHT (Service, Assistance and Hospitality to Travelers), la care pot apela membrii care călătoresc în cele peste 100 de țări unde există filiale Mensa.