• Mensa este o societate fondată în Oxford, Marea Britanie, în 1946, cu scopul de a identifica și pune în legătură oameni cu un coeficient foarte înalt de inteligență.

FAQ

Cum decurge înscrierea la testare?
Tot ce trebuie să faceți este să completați formularul de înscriere, selectând fie plata prin bancă (35 RON), fie plata prin SMS. În cazul candidaților minori, un părinte trebuie să descarce formularul de acord parental, să-l completeze și să-l semneze.
Ce se întâmplă dacă nu pot ajunge la testare, deși am plătit taxa de testare?
Puteți participa la oricare dintre următoarele testări, folosind aceeași dovadă a plății ca pentru testarea la care nu ați putut ajunge.
Care este vârsta minimă pentru a participa la testare?
La testare pot participa copii cu vârsta de 11 ani (împliniți).
Cât durează testarea și care este modalitatea de testare?
Testul pentru adulți (>16 ani) constă într-un set de întrebări „culture-fair” și durează 20 de minute. Pentru copii (11-16 ani) folosim un test care trebuie completat în 15 minute. Acestea nu sunt teste IQ obişnuite, ci unele optimizate pentru o rezoluţie cât mai fină în zona pragului de intrare în Mensa (procentaj 2%). Impreuna cu etapa de organizare si instruire timpul alocat testarii este de aprox. 1 ora.
La ce ora vin la testare?
Pe site se anunţă inițial ora de începere a testărilor. În funcție de numărul candidaților, dupa terminarea înscrierilor se face programarea pe ore. Programarea se anunță pe site și este trimisă prin email persoanelor înscrise. Vă rugăm să veniți la testare cu 15 minute înaintea orei de începere.
Dacă nu pot ajunge la testare la ora programată pot veni la o altă oră?
Daca din varii motive nu puteți respecta ora programată, puteți veni mai târziu. În măsura posibilităților, veti fi înscris pe lista candidaților programați la altă oră.
Cum și când se primesc rezultatele testării?
Prin e-mail, la adresa declarată la înscriere. În cazul candidaților minori, răspunsul va fi expediat pe adresa de e-mail a părintelui / tutorelui legal. Rezultatele ajung în general în patru-șase săptămâni de la testare, dar uneori această perioadă poate fi mai mare.
Ce conţine răspunsul? Pot afla IQ-ul rezultat din susţinerea testului Mensa?
Testul Mensa are ca scop determinarea eligibilității pentru aderarea la organizație și nu este înlocuitorul unui test IQ susţinut într-un cabinet psihologic acreditat.  Rezultatul oficial la testare poate fi „eligibil” sau „neeligibil”, aşa că scrisoarea de răspuns nu va conţine un certificat al nivelului IQ, ci numai acest rezultat.
De câte ori pot susține testul Mensa?
Conform regulamentului Mensa România, testul se poate susține de maxim două ori. Dacă la prima testare, un candidat neeligibil obține un scor foarte apropiat de pragul de eligibilitate, acesta este încurajat să vină la o a doua testare. Doar în cazuri excepționale, când există motive întemeiate și numai cu aprobarea Consiliului Director, un candidat poate susține testul a treia oară.
Am luat testul! Ce trebuie să fac?
Felicitări! Datorită faptului că ați dobândit calitatea de “eligibil”, tot ceea ce trebuie să faceți pentru a deveni membru Mensa este urmați instrucțiunile din mail-ul care conține rezultatul. Mai precis, după achitarea cotizației anuale (90 RON sau 45 RON pentru elevi și studenți), veți primi acces la spațiile private ale Mensa România și, de asemenea, cardul care atesta calitatea dumneavoastră de membru.
Când se organizează următoarea testare?
Testările sunt anunțate din timp pe site. Abonați-vă la comunicatele despre acțiunile organizate de Mensa România prin: