• Mensa este o societate fondată în Oxford, Marea Britanie, în 1946, cu scopul de a identifica și pune în legătură oameni cu un coeficient foarte înalt de inteligență.

Acasă » Beneficii » SIG

SIG

SIG-urile sunt grupuri ale membrilor cu interese comune. Acestea funcţionează atât la nivel local, prin întâlniri frecvente (aşa cum este cazul celor pasionaţi de jocurile de societate sau de activităţi culturale), cât şi la nivel naţional, prin schimbarea informaţiilor online, într-un cadru restrâns, special dedicat sferei de interes.
Iată principalele SIG-uri active ale Mensa România la ora actuală (în ordine alfabetică):
1. Astronomie
Pune în legătură membrii Mensa pasionaţi de astronomie cu membrii SARM (Societatea Astronomică Română de Meteori). Lista de discuţii include majoritatea astronomilor amatori români, dar şi câţiva astronomi profesionişti.
2. Evenimente
Aici se pot înscrie membrii Mensa interesaţi de evenimente culturale dintre cele mai diverse: concerte, spectacole de teatru, filme, vizitări de muzee etc.
3. Gaming
Un lucru e cert: mensanii sunt ludici. Veţi găsi aici persoane pasionate de aproape orice joc: de la WoW la KAG2D, de la SCII la Dota și Minecraft (joc dezvoltat de Markus „Notch” Persson, membru Mensa Suedia).
4. Jocuri de societate
Indiferent de jocul de societate preferat, cu siguranţă veţi mai găsi în Mensa câţiva amatori pentru întâlniri lunare, sau chiar săptămânale, într-un cadru mai mult sau mai puţin restrâns.
5. Jocuri logice
Aici sunt incluse jocurile logice (şi de strategie), problemele de logică, testele psihometrice orientate către aptitudini, inteligenţă, cunoştinţe, precum şi puzzle-urile fizice şi „mentale”, împreună cu alte modalităţi care transformă gânditul într-o activitate plăcută.
6. Literatură
Dacă îți plce să citești, să scrii sau să discuți despre cele mai recente apariții sau pur și simplu vrei să primești recomandări de lectură de la alți mensani, cesta este grupul potrivit.
7. Muzicieni
Grupul cuprinde membrii Mensa care cântă, fie la un instrument (chitară, pian, vioară, fluier…), fie vocal (calitate care se observă cel mai bine la serile de karaoke).
8. Programare
În acest grup sunt invitaţi să adere atât programatorii amatori, cât şi cei profesionişti sau afiliaţi domeniului: cei care se ocupă cu reţele, securitate, web design, IT în general. Se are în vedere inclusiv implicarea în proiecte externe sau independente.
9. Psihologie
Pe lângă studiul psihicului în general, grupul se concentrează şi asupra manifestărilor inteligenţei ridicate în evoluţia psihicului. Printre subiectele principale de interes se regăsesc coeficientul de inteligenţă, psihologia generală, psihanaliza, inteligenţa emoţională, gândirea laterală.

10. Sporturi
Grupul pune în legătură pasionații de mișcare, profesioniști sau amatori, indiferent de sportul practicat.