• Mensa este o societate fondată în Oxford, Marea Britanie, în 1946, cu scopul de a identifica și pune în legătură oameni cu un coeficient foarte înalt de inteligență.

Acasă » Acțiuni Mensa » Mensa Moldova, debut în activitatea de testare

Mensa Moldova, debut în activitatea de testare

În data de 2 decembrie 2017, Mensa Moldova a debutat în activitatea de identificare și promovare a inteligenței umane organizând prima sesiune de testare IQ la Chișinău, la Liceul Spiru Haret.

 

Chișinau – testare adulți

Pentru organizarea acestui proiect, voluntarii Mensa Moldova au beneficiat de susținere materială și logistică din partea Mensa România și Mensa International, care au pus la dispoziția filialei de la Chisinau un proctor acreditat, caietele de testare și formularele de răspuns. De asemenea, testele vor fi încredințate spre corectare psihologului național Mensa Romania.

 

 

Chișinau – testare copii

Mensa Moldova este cel mai tânăr membru al familiei Mensa International. Nou înființata organizație are obiective ambițioase: acreditarea unui proctor din rândul propriilor membri pentru facilitarea organizării de testări cu resurse locale, elaborarea unui Statut în conformitate cu regulamentul de funcționare al Mensa International și obținerea titlului de Emerging Mensa în calitate de grup național independent.

 

 

Voluntari Mensa la testare

Aceasta a fost a șasea sesiune de testare IQ organizată în capitala Republicii Moldova. Primele cinci au fost realizate de Mensa România, care în anul 2015 a și demarat proiectul de înființare a Mensa Moldova (detalii).

România și Moldova au întins Podul de neuroni peste Prut

 

Mensa România continuă să susțină Chișinăul în dezvoltarea tuturor activităților care definesc o organizație funcțională: testare, afiliere, IT, SIG, PR. Totodată, Mensa România va oferi asistență Mensa Moldova și pentru organizarea de alegeri interne, în vederea îndeplinirii condițiilor pentru admiterea oficială a Moldovei în rândul grupurilor naționale Mensa.

 

Mulțumim mass media de la Chișinău pentru ajutorul acordat în prezentarea evenimentului:

Canal3

PROTV Chisinau