• Mensa este o societate fondată în Oxford, Marea Britanie, în 1946, cu scopul de a identifica și pune în legătură oameni cu un coeficient foarte înalt de inteligență.

Acasă » Testari Mensa

Testari Mensa

Singurul criteriu de admitere în Mensa este obţinerea unui scor care va plasează în procentul de 2% al populaţiei. Acest rezultat trebuie obţinut într-un test de inteligenţă aprobat de Mensa.
Altfel spus, calitatea de membru este deschisă tuturor celor care au un coeficient de inteligenţă (IQ) destul de ridicat pentru a se clasa între primii 2 dintr-o sută din punctul de vedere al inteligenţei.
In tara noastra, Mensa Romania organizeaza periodic testari in capitala si in orasele mari, in scopul identificarii de noi eligibili si cresterii numarului de membri ai organizatiei.
Pentru informatii suplimentare puteti consulta paginile din aceasta sectiune, unde veti gasi atat calendarul viitoarelor testari in Romania, cat si raspunsurile la cele mai frecvente intrebari legate de testari. Va stam la dispozitie si cu un test online, orientativ.