• Mensa este o societate fondată în Oxford, Marea Britanie, în 1946, cu scopul de a identifica și pune în legătură oameni cu un coeficient foarte înalt de inteligență.

Acasă » Acțiuni Mensa » Jocurile Inteligenței

Jocurile Inteligenței


Mensa România a organizat în acest weekend Jocurile Inteligenței, sau o olimpiadă atipică pentru liceeni.

Binecunoscut în alte țări, concursul reprezintă un concept nou în România, punând accentul pe logică și inteligență, și nu pe învățarea unei anumite materii. Întrebările sunt bazate pe principii generale, iar rezolvarea lor nu necesită cunoștințe specificie, ci doar gândire logică. Tocmai din acest motiv, participarea este o oportunitate de a ieși în evidență inclusiv pentru elevii care nu au rezultate excepționale în sistemul de învățământ tradițional.

Anul acesta, concursul a avut loc în trei centre, la Oradea, București și Cluj-Napoca, și s-a desfășurat în două etape. Prima a fost cea online, și a constat în înscrierea pe site-ul concursului, și rezolvarea unui test de 10 întrebări în 5 minute.
Cei mai buni din această primă etapă au fost invitați să participe la cea de-a doua, fizică, în data de 16 noiembrie, la unul din cele două centre. De data aceasta, participanții au avut la dispoziție 20 de minute pentru a răspunde la 40 de întrebări.

Câștigătorii au primit premii și diplome, precum și recunoașterea faptului că probabilitatea de a deveni și ei, la rândul lor, mensani este una ridicată.

Ne propunem ca Jocurile Inteligenței să devină o tradiție anuală, urmând ca, în viitor, să fie organizate și în alte orașe din țară.